Nyári szünidei ellátás

Kedves Szülők!

 

A települési önkormányzatnak a nyári szünet idejére az iskolai oktatásban részesülő gyermekek napközbeni ellátásaként, meg kell szerveznie azon gyermekek nappali felügyeletét, akiknek szülei, törvényes képviselői munkavégzésük, betegségük vagy egyéb ok miatt a gyermekek napközbeni ellátásáról nem tudnak gondoskodni. A napközbeni ellátás keretében biztosított szolgáltatások időtartama lehetőleg a szülő, törvényes képviselő munkarendjéhez igazodik.

A hatályos jogszabályok alapján a gyermekek napközbeni ellátásáért és a gyermekek étkeztetéséért térítési díjat kell fizetni. A térítési díj megállapításánál a család egy főre jutó rendszeres havi jövedelmét kell figyelembe venni. A térítési díj összege csökkenthető, illetve elengedhető, ha a kötelezett jövedelmi viszonyai ezt indokolttá teszik.

A gyermek napközbeni ellátásának igénybevétele önkéntes, az ellátást igénylő (szülő, törvényes képviselő) kérelmére történik.

Amennyiben a fentiek figyelembevétele mellett igényli gyermeke felügyeletét a nyári szünet idején, kérem szíveskedjen erre vonatkozó kérelmét 2018. június 15. napjáig benyújtani a Tiszatenyői Közös Önkormányzati Hivatal részére.

Kelt: Tiszatenyő, 2018. június 5.

Tisztelettel:

Dr. Pócs Gabriella jegyző

A bejegyzés az alábbi kategóriába tartozik: Egyéb, Hírek.

Comments are closed.