Ebzárlat és legeltetési tilalom elrendelése

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Szolnoki Járási Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztálya a rókák 2015. évi veszettség elleni, csalétekkel történő immunizálása kezdetének időpontjától számított 21. napig, azaz 2015. október 3 – október 23-ig Tiszatenyő település közigazgatási területén ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelt el.
Az ebzárlat tartalma alatt – az érvényes veszettség elleni védőoltással rendelkező vadászebek, a fegyveres erők és fegyveres testületek ebei, a katasztrófa-mentő ebek, a segítő és terápiás ebek, valamint a látássérült emberek vezető ebek kivételével, rendeltetési céljuknak megfelelő használatuk idejére:
• tartási helyén minden kutyát és macskát elzárva, illetőleg a kutyákat megkötve úgy kell tartani, hogy azok más állattal vagy emberrel ne érintkezhessenek; zárt udvarban a kutyák elzárását vagy megkötését mellőzni lehet, ha azok onnan ki nem szökhetnek;
• kutyák tartási helyéről csak pórázon vezetve és szájkosárral szabad kivinni;
• a település területéről kizárólag érvényes veszettség elleni védőoltással rendelkező kutyát vagy macskát és csak a hatósági állatorvos kedvező eredményű vizsgálata után és engedélyével szabad kivinni.
Az ebzárlat szabályait az állatok terelésére, illetve őrzésére használt pásztorebekre is alkalmazni kell.

A bejegyzés az alábbi kategóriába tartozik: Egyéb, Hírek.

Comments are closed.